مامان من از کجا اومدم؟

مامان اونا چه جوری بچه دار شدن؟

مامان من چجوری وارد شکم شما شدم؟

مامان من قبل اینکه وارد شکم شما بشم کجا بودم؟

مامان دخترا تو چن سالگی می تونن بچه دار شن؟

واقعا پاسخ درست به سوالات بالا چیست؟ اصلا آیا پاسخ یکسانی وجود دارد؟

موضوع تربیت جنسی یکی از مسائلی است که همیشه جای خالی آن در خانواده های ایرانی حس شده است. یکی از مهمترین دلایل آن، عدم آگاهی کافی والدین از موضوع تربیت جنسی است. یعنی خود والدین هیچگاه آموزش تربیت جنسی ندیده اند که حالا بخواهند به فرزندان خود انتقال دهند و از آن جایی که این موضوع در مدارس و جامعه ما همیشه خاموش بوده است، والدینی هم که بخواهند گلیم خود را از آب بیرون بکشند یا با منابع نه چندان مناسب داخلی مواجه خواهند شد یا با منابع غربی که در این امر می توان گفت اصلا به کار فرهنگ ما نمی آید.

چراکه موضوع تربیت جنسی یک موضوع بسیار وابسته به فرهنگ است یعنی نحوه، میزان و زمان آموزش اطلاعات جنسی به فرزندان را تا حدود زیادی فرهنگ هر جامعه مشخص می کند. 

در دنیا دیدگاه های مختلفی درمورد تربیت جنسی وجود دارد اما دیدگاهی که ما بر آن استوار هستیم، دیدگاه متعادل است. این دیدگاه تلاش می کند تا آموزش های جنسی به میزان نیاز در زمان مشخص و با روشی درست به بچه ها آموزش داده شود.

اگر آموزش های جنسی زودهنگام باشد موجب دلهره و اضطراب در کودک می شود و اگر دیر هنگام باشد باعث می شود تا کودک از منابع دیگری اطلاعات را کسب کند.

 

جالب است بدانید که در ایران کودکان حدود 40 درصد از اطلاعات خود را از همسالان خود می گیرند (آمار مربوط به سال 97). پس این نکته بسیار مهم است که آموزش های جنسی بایستی در زمان مناسب، به میزان مناسب و به نحوی صحیح به کودک آموزش داده شود.

زمان آموزش:

در بسیاری از منابع آمده است که زمان آموزش مسائل جنسی، در 3 سالگی است. اما تحقیقات جدید نشان داده است که آموزش مسائل جنسی به کودکان سه گام دارد:

  • گام اول زمانی است که پدر و مادر با هم رابطه جنسی دارند. کیفیت رابطه آن ها بر کودک موثر خواهد بود.
  • گام دوم از نیمه دوم بارداری مادر یعنی 4.5 ماهگی به بعد شکل جدی تری به خود می گیرد چرا که کودکِ درون بچه در حال شکل گیری است.
  • گام سوم که آغاز رسمی آموزش جنسی کودک می باشد، 4 ماهگی کودک است که آغاز سن ادراکی کودک می باشد. سن 4.5 ماهگی کودک، گام اول در شکل گیری هویت جنسی او است که تفاوت دررنگ های دخترانه و پسرانه، شکل ها و … را می آموزد. یعنی آغاز مسیری است که قرار است در مقصد آن بفهمد پسر است یا دختر!

میزان آموزش:

یکی از اشتباهات متداول والدین در این است که فقط کافی است تا کودک یک سوال در در مورد مسائل جنسی از آن ها بپرسند، دیگر والدین شروع می کنند به توضیح و شرح مسائلی که اصلا سوال کودک نبوده است. گاهی کودکان در فیلم ها یا جمع همسالان خود واژه هایی را می شنوند که به خاطر کنجکاوی کودکانه خود از شما در مورد آن ها سوال می پرسند و خیلی اوقات با دریافت تنها یک جواب ساده از شما،  کنجکاوی شان برطرف شده و اصلا نیازی به توضیخات بیشتر وجود ندارد.


نحوه آموزش:

چگونگی آموزش جنسی کودکان موضوعی است که واقعا نیاز به آموزش دیدن دارد. چرا که ریزه کاری های ساده ولی بسیار مهمی دارد که عدم رعایت آن ها در زمان گفت و گو با کودکان در مورد مسائل جنسی، بسیار خطر ساز و منحرف کننده است. مثلا یکی از مهمترین اصول در نحوه انتقال اطلاعات جنسی به کودکان، حفظ خونسردی است. خونسردی والدین در زمان پاسخ به والدین فقط به معنای هول نشدن، قرمز نشدن یا … نیست، بلکه به معنای حفظ تن صدای همیشگی نیز هست. والدینی که به درجه ای رسیده اند که در زمان پاسخگویی به سوالات جنسی فرزندانشان، می توانند خود را کنترل کنند، معمولا به  یکباره و ناخواسته شکل جدی و رسمی ای به خود می گیرند که به صورت ناخودآگاه موجب ایجاد اضطراب و دلهره در کودکان می شود و به آن ها این پیام را انتقال می دهد که موضوعات جنسی، موضوعاتی دلهره آور و اضطراب آور است.


در پایان جالبست بدانید:

تفاوت دنیای جنسی کودکان با ما بزرگسالان، از زمین است تا آسمان! بخش بسیار عمده ای از دنیای جنسی کودکان را کنجکاوی جنسی شامل می شود و نه آمیزش یا لذت جنسی. یعنی آن ها معمولا دنبال رفع کنجکاوی اشان هستند مانند خیلی از موضوعات دیگر که در طول شبانه روز با سوال هایشان شما را بمباران می کنند. پس اگر با قوانین دنیای آن ها آشنا شوید و نحوه صحیح تعامل با آن ها را بیاموزید، آینده ای سبز در انتظار فرزندانتان خواهد بود

برای ثبت نام در دوره تربیت جنسی کودکان، کافیست بر روری تصویر بالا کلیک کنید

ویدئو ها

 

این کلیپ برای آموزش نقاط خصوصی بدن به کودکان بسیار مناسب است (سنین 4 تا 6 سال).

 

این کلیپ برای هشیاری کودکان و جلوگیری از تعرض جنسی به آن ها می باشد (سنین 4 تا 6 سال).